U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Koop je tickets online

Indien u verzekerd wilt zijn van een starttijd voor uw bezoek aan de molen, koop dan uw tickets online.

Op het hele uur start een tour van 45 minuten Museum + Molen. Het museum deel toont u de ontwikkeling van diverse type molens, zoals poldermolens, korenmolens, olieslagerij en houtzaagmolens waarmee de VOC groot is geworden. Voor de molen zie hieronder.

Op het halve uur (soms vaker) start een korte tour waarbij u in 30 minuten alleen de Molen bezoekt. U hoort en ziet hoe het gebruik van de Adriaan van trasmolen in 1778 naar snuiftabakmolen in 1802 in 1865 werd omgebouwd naar graanmolen. Op de maalzolder bovenin ziet u de molenstenen waarmee graan tot meel wordt gemalen. Daaronder de meelzolder waar het meel in zakken wordt gestopt en buiten op de stelling staat u vlakbij de wieken en kunt genieten van het prachtige uitzicht.

U kunt weliswaar ook aan de balie kaartjes kopen, maar er kunnen maximaal 12 mensen met een rondleider tegelijkertijd naar boven. En online geboekte tickets hebben voorrang. Het kan zijn dat u een half uur of langer moet wachten, voordat u de molen in kunt. Uit veiligheids voorschriften gaat u altijd onder begeleiding van een rondleider naar boven.

Intussen kunt u een kopje koffie/thee of anders gebruiken. Op de eerste verdieping kunt naar een film over de historie van Molen de Adriaan van 1778-2002 kijken. Bij mooi weer kunt u buiten in het zonnetje genieten.

Babies en kinderen onder de 5 jaar kunnen niet de molen in. De 5 trappen worden iedere verdieping smaller en steiler, waardoor bezoekers beide handen nodig hebben om te klimmen of te dalen. Een volwassene dient beneden te blijven met de (te) kleine kinderen. Geen huisdieren aub.

Kies je ticketsoort

 • Selecteer je tickets
  Prijs
  Aantal
  Subtotaal
 • Museum + Molen tour compleet op hele uur € 7,50
  € 7,50
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar € 3,50
  € 3,50
 • Molen tour kort op het halve uur € 5,00
  € 5,00
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar op het halve uur € 3,50
  € 3,50
 • Totaalprijs
Ticket support