U gebruikt een oude browser!

Update uw browser om deze website correct te bekijken. Update mijn browser nu

Koop je tickets online

Indien u verzekerd wilt zijn van een starttijd voor uw bezoek aan de molen, koop dan uw tickets online.

Op het hele uur start een tour van 45 minuten Museum + Molen met een ervaren gids. Het museum deel toont u de ontwikkeling van diverse type molens, zoals poldermolens, korenmolens, olieslagerij en houtzaagmolens waarmee de VOC groot is geworden. Voor de molen zie hieronder.

Op het halve uur (soms vaker) kunt u in 30 minuten (onder begeleiding) de Molen bezoeken. U zult zien dat Molen de Adriaan in 1778 als trasmolen in gebruik werd genomen, om in 1802 omgebouwd te worden tot snuiftabakmolen en in 1865 wederom werd omgebouwd naar een wind- en stoomkorenmolen. Op de 5e verdieping bovenin vindt u de molenstenen waarmee graan tot meel kan worden gemalen. Daaronder de meelzolder waar het meel in zakken wordt gestopt en buiten op de stelling staat u vlakbij de wieken en kunt genieten van het prachtige uitzicht. Met een molenaar in huis en voldoende wind draaien de wieken!

U kunt weliswaar ook aan de balie kaartjes kopen, maar er kunnen maximaal 12 mensen met een rondleider tegelijkertijd naar boven. En online geboekte tickets hebben voorrang. Het kan zijn dat u een half uur of langer moet wachten, voordat u de molen in kunt.

Intussen kunt u een kopje koffie/thee of anders gebruiken. Op de eerste verdieping kunt naar een film over de historie van Molen de Adriaan van 1778-2002 kijken. Bij mooi weer kunt u buiten in het zonnetje genieten.

Babies en kinderen onder de 5 jaar kunnen nog niet zelfstandig de trappen op en af, daarom is toegang ongewenst. De 5 trappen worden iedere verdieping smaller en steiler, bezoekers hebben beide handen nodig om te klimmen of te dalen. Geen huisdieren.

Kies je ticketsoort

 • Selecteer je tickets
  Prijs
  Aantal
  Subtotaal
 • Museum + Molen tour compleet op hele uur € 7,50
  € 7,50
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar € 3,50
  € 3,50
 • Molen tour kort op het halve uur € 5,00
  € 5,00
 • Kinderen 5 t/m 12 jaar op het halve uur € 3,50
  € 3,50
 • Totaalprijs
Ticket support